Vauvojen ja lasten vyöhyketerapia

Vauvan vyöhyketerapiahieronnalla hellästi ja tehokkaasti apua vauvan itkuisuuteen, vatsavaivoihin, koliikkiin, univaikeuksiin ja yleiseen rauhattomuuteen.

Vauva viestii hyvin herkästi omasta olostaan ja elämän ensimetreillä saattaakin itkuisuus, koliikki, vatsavaivat, univaikeudet tai yleinen rauhattomuus yllättää ja kuormittaa vauvan lisäksi vanhempia ja koko perhettä. Itku on vauvan tapa viestiä ja kuuluu vauvan elämään. Jos itku kuitenkin on jatkuvaa, se on rankkaa koko perheelle.
Vauvahieronta rentouttaa ja rauhoittaa vauvaa – apu vauvan itkuisuuteen on olemassa!

 

VAUVAHIERONTA:
• helpottaa tehokkaasti vatsavaivoja
• rentouttaa koko kehoa
• pidentää unia ja parantaa unen laatua
• vahvistaa immuunipuolustusta sekä
• lisää vauvan tyytyväisyyttä.

Vauvojen vyöhyketerapeuttinen hieronta

Vauvojen vyöhyketerapia on turvallinen, tehokas ja hellävarainen hoitomuoto.
Vyöhyketerapiahieronta saa aikaan vauvalla mm. verenkierron vilkastumista, hengityksen syvenemistä, ruuansulatuksen vauhdittumista ja hermoston tasapainottumista ihon tuntoreseptoreiden kautta. Hieronta myös laukaisee vauvan lihasjännityksiä, parantaa ja syventää unen laatua sekä edesauttaa motorista kehitystä. Hieronnan avulla vauva oppii tunnistamaan kehoaan, rentoutuu ja rauhoittuu. Etenkin koliikin hoidossa on tärkeää vauvan rentouttaminen. Kun vauva itkee paljon, jännittyvät hänen lihaksensa, erityisesti pallea- ja vatsalihakset. Lihasjännitys puolestaan aiheuttaa kipuja, huonoa oloa ja levotonta unta. Rentoutunut vauva nukkuu hyvin ja hieronta tutkitusti laukaisee jännityksiä.

Vastasyntyneen vauvan suolisto ei ole vielä täysin kehittynyt ja tämä aiheuttaa usein vatsavaivoja, jotka voivat ilmetä ummetuksena, ripulina, ilmavaivoina tai kouristuksina. Vatsavaivat ovatkin hyvin yleinen syy vauvan itkuisuuteen. Vyöhyketerapeuttinen hieronta auttaa tehokkaasti myös suoliston kehittymistä ja rentouttaa vauvaa, joka on usein hyvin jäykkä kivuista johtuen.

Syy vauvan itkuisuuteen saattaa löytyä myös synnytyksestä. Synnytys on vauvalle iso muutos: kohdun turvallinen ympäristö muuttuu ja maailma onkin yhtäkkiä täynnä valoja, ääniä, erilaisia lämpötiloja, uusia ihmisiä ja monia muita ihmeellisiä asioita. Myös itse synnytys voi olla vauvalle rankka kokemus, etenkin jos synnytys on ollut jollain tavalla poikkeava, esimerkiksi pitkittynyt ponnistusvaihe, keisarinleikkaus tai imukuppisynnytys. Nämä voivat jäädä vauvan kehomuistiin jännitystilana, pelkona ja stressinä aiheuttaen fyysisiä oireita ja itkuisuutta. Kuten me aikuiset, niin myös vauvat reagoivat stressiin helposti kehollaan. Vauvat vielä herkemmin, sillä ovathan he vielä kehollisesti auki kaikelle uudelle. Hyvä puoli on tietenkin myös se, että vauvan herkkyydestä johtuen on apukin helposti saatavilla ja stressi sekä erilaiset kehon jäykkyydet saadaan hoidettua helposti pois vauvan keholta vyöhyketerapeuttisen hieronnan avulla.

 

Vauvojen vyöhyketerapialla voidaan helpottaa vauvan oloa muun muassa:
• koliikki, itkuisuus
• refluksivaivat
• allergiat
• vatsavaivat, ummetus, ripuli, turvotus, ilmavaivat
• hampaiden tulo
• unettomuus, lyhyt unirytmi
• erilaiset kehon jännitykset ja jäykkyydet

Vyöhyketerapia tukee myös keskoslasten kasvua ja kehitystä.

 

Täysin terveet ja oireettomatkin vauvat hyötyvät hieronnasta. Ihokontakti laskee stressitasoa ja luo turvallisuuden tunnetta. Ihon kautta vauva rakentaa yhteyttä kehonsa ulkopuolelle ja muihin ihmisiin. Läheinen ihokontakti vauvan ja aikuisen välillä lisää yhteenkuulumisen tunnetta ja välittämisen tunnetta. Tutkimuksissa on todettu, että kosketus lisää mielihyvähormonin eli oksitosiinin tuotantoa, joka muun muassa lisää tyytyväisyyttä ja myötävaikuttaa kiintymyssuhteen positiiviseen muodostumiseen.

Vauva aistii herkästi tunnetiloja

Vauva tuntee tunteita heti syntymästään lähtien.
Hän aistii herkästi vanhempiensa ja erityisesti äidin tunnetilan. Vauva tunnistaa vanhemman huolestuneisuuden ja ahdistuksen ja voi reagoida tähän itkuisella tai levottomalla käytöksellä. Kun vanhemmat voivat hyvin heijastuu hyvä olo ja rauha myös vauvaan. Vastaanotolla sinulla on mahdollisuus keskustella vauvasi ja koko perheenne tilanteesta sekä sinun itsesi voinnista ja jaksamisesta. Vauva-aika voi olla katkonaisien unien, fyysisen kehon muutoksien ja uudenlaisten haasteiden alla uuvuttavaa aikaa. Saatat kokea turhautumista, riittämättömyyttä tai vaikka ärtymystä. Äitiys nostattaa tunteet pintaan, joskus ne pinnan alle piilotetutkin.

Käynnin aikana sinä saat tukea ja vinkkejä asioihin, jotka vaikuttavat juuri sinun ja vauvasi hyvinvointiin.

On tärkeää, että vanhemmat pitävät huolta myös itsestään – myös sinä olet itse tervetullut rentouttavaan vyöhyketerapiahoitoon tai tunnevyöhyketerapiaan.

Hyvä tietää:

Vauvan vyöhyketerapia on lempeää eikä tuota vauvalle kipua. Hoito tapahtuu aina kiireettömästi ja vauvan ehdoilla, joten otathan tämän huomioon hoitoon tullessasi. Aikaa kannattaa varata tunnin verran, vaikka itse hoito ei näin kauan kestä.

Vauvat ovat herkkiä reagoimaan hoitoon, joskus jo yksikin hoitokerta helpottaa vauvan oloa, yleensä kuitenkin noin 3 hoitokertaa melko lyhyellä aikavälillä saa positiivisia muutoksia vauvan olossa. Vauva voi tulla hoitoon jo muutaman viikon ikäisenä.

 

Hoidon esteenä ovat: kuume, tulehdustilat sekä rokotusten jälkeen on hyvä pitää 4-6 päivän tauko.

 

Tarvittaessa teen vauvahoidon myös kotona, sillä koti on tuttu ympäristö ja liikkuminen uuteen ympäristöön voi joskus aiheuttaa vauvalle lisää stressiä. Kysy tätä mahdollisuutta, mikäli koet sen teille parhaimmaksi vaihtoehdoksi.

Yksilöllinen vauvahieronnanohjaus

Voit varata ajan myös yksilölliseen vauvahierontaohjaukseen, jonka aikana hieromme vauvan yhdessä. Sinä saat ohjausta ja neuvontaa vauvan hierontaa kotona sekä annan aina myös kotihoito-ohjeet mukaan.

Käynnin aikana vauva saa rentouttavan vauvahieronnan itselleen ja sinä opit rentouttamaan vauvasi. Hieronnan avulla kykysi herkistyä vauvan viesteille kasvaa ja opit taidon, jonka avulla autat vauvaasi monissa vaivoissa ja kehityksen vaiheissa.

 

Mitä hyötyä on itse hieroa vauvaa?

Äidin hieroessa vauvaa lisääntyy äidillä samojen hyvän olon hormonien prolaktiinin ja oksitosiinin erittyminen kuin vauvalla.

 

Hormonien aikaansaamia vaikutuksia ovat: äidinmaidon erityksen lisääntyminen, stressihormonitason lasku, verenpaineen lasku, rentoutuminen, se auttaa kohtua supistumaan ennalleen ja lievittää kipua.

Mikäli koet, että tunneyhteyden muodostuminen vauvaan ei ole vielä syntynyt tai sinun on muuten vaikea osoittaa vauvalle hellyyttä ja kiintymystä, oman alavireisyyden tai masennuksen vuoksi, on hieronta luonnollinen ja helppo tapa vahvistaa tämän yhteyden muodostumista. Käynnin aikana käymme halutessasi läpi myös sinun vointiasi ja tuntemuksiasi vanhempana. Saat vinkkejä ja neuvoja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sinun ja vauvasi parhaaksi.

Hieronta on upea tapa antaa lapselle läheisyyttä. Hierontahetkestä muodostuu tärkeä yhdessäolon hetki teille molemmille, joka vahvistaa teidän emotionaalista sidettä!

 

Lasten vyöhyketerapia

Vyöhyketerapialla apua muun muassa lasten tulehdus – ja flunssakierteisiin, levottomuuteen, unihäiriöihin, päänsärkyihin, kipuihin, stressiin ja jännitystiloihin.

 

Kehon hellävarainen vyöhyketerapiahieronta vapauttaa lapsen ja nuoren jännitystiloja, rentouttaa ja rauhoittaa, parantaa unen laatua sekä lisää lapsen kehotietoisuutta. Vyöhyketerapia vahvistaa myös immuniteettia, helpottaa tulehduskierteitä ja auttaa moniin erilaisiin kiputiloihin.

Selittämätön vatsakipu, päänsärky, nukahtamisvaikeudet tai yleinen levottomuus ovat lapsen keinoja ilmaista, ettei kaikki ole hyvin. Pieni keho saattaa olla jatkuvassa jännityksen tilassa ja aiheuttaa fyysistä kipua. Moni lapsi myös reagoi herkästi oman kehonsa tuntemuksiin. Aikuisen silmiin pienet ikäviltä tuntuvat kivut ja säryt saattavat heijastua lapseen mm. rauhattomana käyttäytymisenä tai itkuisuutena.

Lapsen keho reagoi myös stressitiloihin ja elämän tuomiin paineisiin aivan kuten aikuisenkin.

Perheen erilaiset kriisitilanteet, kuten kuolema, avioero tai muutto ja esimerkiksi kiusaaminen voivat myös jäädä näkymään lapsen elämässä erilaisina tunne-elämän haasteina. Lapset ovatkin alttiita monille tunne-elämää horjuttaville kokemuksille ja ovat haavoittuvaisia opetellessaan vielä omia tunnetaitojaan. Tunnevyöhyketerapialla on saatu apua muun muassa lasten ja nuorten levottomuuteen, ylivilkkauteen, käytöshäiriöihin, univaikeuksiin tai masennukseen. Hellä hieronta on aina vuorovaikutuksellista ja vahvistaa myös lapsen itsetuntoa.

 

Yleisiä vaivoja, joita lapsilla ja nuorilla voi olla ja joita käsitellään vyöhyketerapiassa:

• päänsäryt, migreeni
• vatsavaivat, ummetus
• unihäiriöt
• ärsytysyskä, kurkunpääntulehdus
• allergiat
• tulehdus – ja flussakierteet
• kasvu – ja lihaskivut
• levottomuus / rauhattomuus, ylivilkkaus
• masennusoireet

 

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella kaikille lapsille ja nuorille, etenkin jos lapsen elämässä on levottomuutta aiheuttavia elämäntilanteita tai erilaiset kehon vaivat häiritsevät arkea tai pitkittyvät.

Hinnat

Vauvat 45min: 45 €

Yksilöllinen vauvahierontaohjaus 60min: 55 €

Lapset (alle 12-v.) 45-60 min: 55 €

Kotikäyntilisä: 10 € – 30€ matkasta riippuen

Hinnat sisältävät ALV:n 24 %.

 

Vyöhyketerapiaa suositellaan lämpimästi kaikille vastasyntyneille.

Oiva lahjaidea on ostaa lahjakortti vauvalle!

Jos jokin mietityttää sinua, otathan yhteyttä ja laita viestiä tai soita, vastaan mielelläni.

 

Jokainen lapsi tarvitsee myönteistä kosketusta tasapainoisen kehityksen tueksi.

Miikka JokiVauvojen ja lasten vyöhyketerapia