Tunnetaideterapia ja tunnemaalaus

Tunnetaideterapiassa ihminen nähdään kehon, ajattelun ja tunteiden kokonaisuutena.

Tunnetaideterapia auttaa esimerkiksi stressiin, unettomuuteen ja ahdistukseen. Se avaa mielen solmuja ja tunnelukkoja.

Miten tunnemaalaus auttaa?

Tunnetaideterapia kutsuu sinut tulemaan sinuiksi itsesi kanssa.
Tämän avulla voit ilmaista itseäsi halutessasi esimerkiksi maalaamisen, värien tai hiilen avulla.
.
Tunnetaideterapian ja tunnemaalauksen ajatuksena on, että ihminen pystyy maalaamaan omasta sisäisyydestä kumpuavat asiat paperille siten, että maalauksesta kykenee näkemään oman sen hetkisen tunnetilan. Tunnemaalauksen avulla saat ja pystyt katsoa itseäsi ikään kuin totuuden peilistä ja tuoda kohtaamattomat tai padotut tunteet kehosta tietoisuuteesi. Tämä mahdollistaa sen, että tulet tietoisemmaksi elämästäsi ja sen tapahtumista sekä sinun on helpompi kohdata tunteita sekä elää itsetietoisempaa elämää, nousten oman elämäsi kapteeniksi.
.
Tunnetaideterapia auttaa esimerkiksi:
.
  • stressiin
  • unettomuuteen
  • mielen solmuihin
  • epämääräiseen ahdistukseen
  • masennukseen
  • uupumukseen
  • tunnelukkoihin

 

Miten tunnemaalataan?

Tunnemaalaus ei ole varsinaisesti esittävää taidetta. Teoksilla ei ole mitään taiteellista arvoa eikä sinun tarvitse ”osata” piirtää tai maalata osallistuaksesi ryhmään. Tunnemaalaus on enemmän omasta sisäisyydestä kumpuavaa väriä, liikettä ja joskus maalauksen sekasortoakin. Usko pois, olet tässä mestari jo syntyessäsi!
.

Maalaamisessa käytetään isoja maalauspintoja ja itse maalaamiseen käytetään mieluiten omia käsiä. Kämmenissä ja sormissa on herkkä ”värinäkö” ja ne tuntevat herkästi värien taajuudet. Ennen maalaamista pysähdytään hetkeen kehokuuntelun avulla. Viisas kehomme osaa tuoda oikeat asiat esille juuri tässä hetkessä. Kuten kaikki me ihmiset, myös tunteet meissä, haluavat tulla nähdyksi ja hyväksytyiksi. Maalauksesta nousevat tunteet ja viestit ja pyritään purkamaan sanoiksi ja jakamaan ryhmän kanssa. Avoin tunnepuhe auttaa ymmärtämään itseä, omia tunnetiloja ja käsittelemään aitoja tunteita. Tämä lisää osallisuuden kokemuksia, sillä pystyt sanoittamaan omia tunteitasi juuri siten kuin se sinulle on merkityksellistä. Ryhmä antaa sinulle tukea, jotta voit kokea ja sanoittaa itseäsi juuri omalla tavallasi.

Koko prosessi mahdollistaa sen, että tulet tietoisemmaksi elämästäsi ja sen tapahtumista, ja sinun on helpompi kohdata tunteita ja elää itsetietoisempaa elämää nousten oman elämäsi kapteeniksi.

.
Maalaamisen kautta voit saada kosketuksen menneisiin tapahtumiin tai tämän hetken tunteisiin ja tätä kautta tunteet saavat tulla näkyväksi ja sanoitetuksi. Ja kun tämän kaiken tekee ryhmän tukemana, voima on uskomaton ja huojennus tässä hetkessä huomattava. Tunteiden uudelleen kohtaaminen, uudelleen läpieläminen ja sanoittaminen vapauttaa aina energiaa nyt hetkeen.
.

Kenelle tunnemaalaus sopii?

Tunnemaalaus sopii kaikille ja kaikenikäisille. Tunnemaalaus illat ovat kuitenkin tarkoitettu aikuisille.

.

Tunnemaalaus lisää itsetuntemusta ja vahvistaa itseluottamusta. Se auttaa tunnistamaan omia tunteita ja vahvistaa positiivista kykyä reagoida tunteiden aiheuttamiin tuntemuksiin. Tämän kautta tunteiden hallinnan tunne lisääntyy. Sisäinen rauha kasvaa ja luottamus omaan itseen.

.

Kysy lisää ja ota yhteyttä, mikäli pohdit voisiko tunnemaalaus olla sinua varten.

Hinta:

Tunnemaalaus-ilta 35€ / hlö

Hinta sisältää kaiken illassa tarvittavan materiaalin sekä alv. 24%.

Mikäli kiinnostuit tästä ja sinulla on valmis ystävä- tms. porukka (5 – 10 henkilöä), ota yhteyttä ja järjestetään teille oma tunnemaalausilta!

 

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ. 

 

”Jokainen ansaitsee tulla kohdatuksi ja jokaisen tulisi saada kokea tunnemaalauksen vapauttava voima.”

Miikka JokiTunnemaalaus