Lasten vyöhyketerapia

 

Vyöhyketerapialla apua muun muassa lasten tulehdus – ja flunssakierteisiin, levottomuuteen, unihäiriöihin, päänsärkyihin, kipuihin, stressiin ja jännitystiloihin.

 

Kehon hellävarainen vyöhyketerapiahieronta vapauttaa lapsen ja nuoren jännitystiloja, rentouttaa ja rauhoittaa, parantaa unen laatua sekä lisää lapsen kehotietoisuutta. Vyöhyketerapia vahvistaa myös immuniteettia, helpottaa tulehduskierteitä ja auttaa moniin erilaisiin kiputiloihin.

Mihin vyöhyketerapia voi auttaa lasta?

Selittämätön vatsakipu, päänsärky, nukahtamisvaikeudet tai yleinen levottomuus ovat lapsen keinoja ilmaista, ettei kaikki ole hyvin. Pieni keho saattaa olla jatkuvassa jännityksen tilassa ja aiheuttaa fyysistä kipua. Moni lapsi myös reagoi herkästi oman kehonsa tuntemuksiin. Aikuisen silmiin pienet ikäviltä tuntuvat kivut ja säryt saattavat heijastua lapseen mm. rauhattomana käyttäytymisenä tai itkuisuutena.

Lapsen keho reagoi myös stressitiloihin ja elämän tuomiin paineisiin aivan kuten aikuisenkin.

Perheen erilaiset kriisitilanteet, kuten kuolema, avioero tai muutto ja esimerkiksi kiusaaminen voivat myös jäädä näkymään lapsen elämässä erilaisina tunne-elämän haasteina. Lapset ovatkin alttiita monille tunne-elämää horjuttaville kokemuksille ja ovat haavoittuvaisia opetellessaan vielä omia tunnetaitojaan. Tunnevyöhyketerapialla on saatu apua muun muassa lasten ja nuorten levottomuuteen, ylivilkkauteen, käytöshäiriöihin, univaikeuksiin tai masennukseen. Hellä hieronta on aina vuorovaikutuksellista ja vahvistaa myös lapsen itsetuntoa.

 

Yleisiä vaivoja, joita lapsilla ja nuorilla voi olla ja joita käsitellään vyöhyketerapiassa:

• päänsäryt, migreeni
• vatsavaivat, ummetus
• unihäiriöt
• ärsytysyskä, kurkunpääntulehdus
• allergiat
• tulehdus – ja flussakierteet
• kasvu – ja lihaskivut
• levottomuus / rauhattomuus, ylivilkkaus
• masennusoireet

 

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella kaikille lapsille ja nuorille, etenkin jos lapsen elämässä on levottomuutta aiheuttavia elämäntilanteita tai erilaiset kehon vaivat häiritsevät arkea tai pitkittyvät.

 

Lapset ovat herkkiä ottamaan hoitoa vastaan ja heillä ei useinkaan ole ehtinyt vaivat kroonistua kuten aikuisilla, joten heille riittää usein lyhyempi hoitoaika ja hoitojakso kuin aikuisille. Lapset yleensä nauttivat saadessaan rentoutua hellän hieronnan avulla. Vyöhyketerapiahoito ei koskaan satu, joka auttaa lasta rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Sopiiko vyöhyketerapia kaikenikäisille?

Vyöhyketerapeuttinen hieronta sopii kaikenikäisille. Hieronta tekee hyvää myös lapselle, jolla ei ole mitään erityisiä ongelmia. Pehmeä kosketus ja hellä hieronta lisäävät oksitosiinin eli mielihyvähormonin vapautumista kehossa, mikä puolestaan vähentää stressihormonin erittymistä. Tämä rauhoittaa ja auttaa keskittymään sekä vahvistaa tunnetta hyväksytyksi ja nähdyksi tulemisesta. Lapsen toiveita ja tarpeita kunnioittava kosketus auttaa lasta myös arvostamaan omaa kehoaan ja omia rajojaan.

Hoidon esteenä ovat:

• Korkea kuume / voimakas tulehdustila (pieni flunssa ei ole este)
• Lapsella on elinsiirrännäinen tai syöpä
• Lapsi vastustaa voimakkaasti hierontaa (ensimmäisellä kerralla on tavallista jännittää).

Hoidan aina lapsia ja nuoria kokonaisvaltaisesti sekä työskentelen yhdessä perheen kanssa etsien parhaan mahdollisen keinon auttaa lasta. Annan vinkkejä ja neuvoja tai suosittelen jotain toista hoitomuotoa, tai palvelua mikäli näen sen lapsen ja nuoren kannalta hyväksi.

Kysy lisää ja ota yhteyttä, mikäli pohdit voisiko vyöhyketerapia auttaa sinun lastasi.

Hinnat:

Lasten vyöhyketerapia alle 12v. 60 min: 55 €

Nuorten vyöhyketerapia yli 12v.  90 min: 70€

 

Hinnat sisältävät alv. 24%

 

VARAA AIKA TÄSTÄ. 

 

Jokainen lapsi tarvitsee myönteistä kosketusta tasapainoisen kehityksen tueksi.

Miikka JokiLasten vyöhyketerapia