Keho- ja tunnevyöhyketerapia

Vyöhyketerapia ylläpitää terveyttä ja lievittää kehon kiputiloja

 

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltaista kehoterapiaa, jossa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena.

Tunnevyöhyketerapia helpottaa kehon kipuja, lievittää stressiä, lisää energiaa, rentouttaa sekä avaa mielen solmuja ja tunnelukkoja.

 

Vyöhyketerapialla voidaan lievittää monia kehon kiputiloja. Sitä suositellaan ennaltaehkäisevänä hoitona sekä täydentävänä hoitomuotona niin akuutteihin kuin pitkäaikaisiin vaivoihin.

 

Vyöhyketerapia auttaa esimerkiksi seuraaviin vaivoihin / oireisiin:

• Päänsärky, migreeni
• Niska- ja hartiajännitykset
• Stressi, väsymys, burn out
• Vatsa – ja suolistovaivat
• Hormonaaliset vaivat, lapsettomuus
• Allergiat, ihottumat, astma
• Aineenvaihdunnan vilkastumiseen

Mitä tunnevyöhyketerapia on?

Joskus kipujen ja vaivojen taustalla voi olla tunneperäisiä tai traumaattisia syitä. Näiden tiedostamiseksi hoidossa otetaan huomioon erityisesti kehon tunnemuisti ja ihmisen oma elämänkaari. Keho on tunteiden, tunneperimän ja koko elämänkaaren heijastuma.

Tunnevyöhyketerapia pohjautuu elämäkaariteoriaan, jonka mukaan kaikki elämän varrella tapahtuneet asiat jäävät kehon muistiin, ellei näitä saa vapautettua pois. Nämä voivat myöhemmin elämässä aiheuttaa joko tiedostaen tai tiedostamatta erilaisia häiriötä, kuten kiputiloja, selittämättömiä oireita sekä myös psyykkisiä vaikeuksia, kuten epämääräistä ahdistusta tai riippuvuuksia. Kehosi saattaa muistuttaa sinua käsittelemättä jääneistä tunteista, kuten pelosta, vihasta, syyllisyydestä, surusta tai häpeästä. Nämä voivat heijastua negatiivisesti ihmissuhteisiisi, perheeseesi tai vaikka työpaikalle.

Tunnevyöhyketerapia auttaa palauttamaan mieleen unohtuneita ja torjuttuja asioita sekä kokemuksia täysin sinun itsesi määrittämässä tahdissa. Keho vapautuu tunnelukoistaan juuri sen verran kerrallaan kuin olet valmis. Hoito on aina lempeää ja etenee täysin sinun itsesi määrittämässä tahdissa. Tunnelukkojen avautumista ei voi vauhdittaa. Tämä tapahtuu palauttamalla kehon tunnemuistiin jääneet tapahtumat ja asiat tietoisuuteen, tuntea niihin liittyvät tunteet, käsitellä ne ja vapautua niistä.

Kenelle vyöhyketerapia sopii?

• Jos olet väsynyt ja / stressaantunut
• Jos voimavarasi tuntuvat olevan vähissä
• Tunnet epämääräistä ahdistusta tai levottomuutta
• Jos sinulla on epämääräisiä oireita / kiputiloja, joille ei löydy fysiologista syytä
• Kärsit migreenistä tai toistuvista päänsäryistä
• Jälkihoidoksi, kun vaikea elämänvaihe tai kriisi on ohi
• Tunnet itsesi masentuneeksi tai olet kokenut burn outin
• Oman hyvinvointisi tueksi
• Haluat tutustua itseesi syvemmin / löytää oman identiteetin

 

Jokainen ihminen on itse oman elämänsä tulkitsija ja omakohtaiset oivallukset ovat avain hyvinvointiin, terveyteen ja itsetuntemukseen.
Läsnäolo, kosketus, kehon reagoinnin sanoitus ja jäsentäminen auttavat tulemaan entistä syvemmin tietoiseksi omasta itsestä, kehosta ja mielestä. Ymmärrys ja myötätunto itseä kohtaan kasvaa ja mahdollistaa kasvun eteenpäin.

 

Hoitojen myötä alat ymmärtää itseäsi paremmin, herkistyt kehosi viesteille ja opit ottamaan tunteesi huomioon. Tunnevyöhyketerapiahoito auttaa sinua löytämään oman identiteettisi ja vahvistamaan sitä. Tämä on monelle tie elinvoimaan ja tasapainoiseen elämään.

Vyöhyketerapeuttinen rentoutushoito

Vyöhyketerapeuttinen rentoutushoito antaa sinulle hetken omaa aikaa ja lepoa. Hoidosta voit tulla nauttimaan, vaikka erityisiä vaivoja ei olisikaan. Esimerkiksi koko kehon vyöhykeratahieronta tai jalkaterien rentoutushoito ovat erittäin miellyttäviä hoitoja sellaisenaan ja laukaisevat hyvin stressiä ja jännitystä. Tunnin rentoutushoidon aikana hierotaan jalkapohjat / terät, sääret, pään alue sekä niska. Koko kehon vyöhykeratahieronta kestää 1,5 tuntia. Rentoutunut keho palautuu paremmin arjen paineista ja ajatus on selkeämpi.

Itselle annettu aika maksaa itsensä monin verroin takaisin.

Tule rentoutumaan tai anna lahjaksi hyvä olon hoito!

 

Ajan ja / tai lahjakortin voit tilata täältä.

Hyvä tietää:

Koko kehon vyöhyketerapia hoito sopii kaikenikäiselle. Hoito on tehokasta, mutta hellävaraista.

Jokaisen ihmisen tämän hetkinen tilanne, oma elämänpolku ja tunneperimä ovat yksilöllisiä, siksi tunnevyöhyketerapia on aina lempeää ja yksilöllistä hoitoa ottaen huomioon sinun toiveesi. Alkuhaastattelu ja keskustelu ovat tärkeä osa tunnevyöhyketerapiaa. Ensimmäisellä kerralla tutustutaan, käydään läpi sinun tarpeitasi ja toiveitasi sekä mahdollisia diagnooseja sekä sitä mitä elämän varrella on ehtinyt tapahtua.

Hoito tapahtuu hoitopöydällä. Hoidon aikana on hyvä kertoa tuntemuksista ja ajatuksista, mutta halutessasi saat olla hiljaa ja kuunnella itseäsi ja kehosi tuntemuksia. Eikä haittaa, vaikka nukahtaisit – hoito menee kyllä perille.
Joskus esimerkiksi päänsärky voi hellittää jo yhdellä hoitokerralla, pidempään jatkuneet vaivat ja tunnelukot vaativat yleensä useamman hoidon sarjan. Hoitoväli on yleensä 3-5 viikkoa ja akuuteissa vaivoissa sekä aluksi 1-2 viikkoa. Vyöhyketerapiahoito sopii erinomaisesti myös terveyden ylläpitohoitona.

Hoidon jälkeen keho alkaa aina puhdistua ja tasapainottua. Joskus tämä aiheuttaa ikäviä tuntemuksia, kuten flunssan kaltaista oloa, palelua / lämmön tunnetta, väsymystä, unien lisääntymistä ja unen syvenemistä. Hoitojen edetessä nämä jäävät pois ja kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy. Hoidon jälkeen on hyvä juoda runsaasti vettä ja ottaa loppupäivän askareet rauhallisesti, alkoholia tai muita nautintoaineita välttäen. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn.

Hoidon esteenä ovat:

• syöpäsairaudet
• elinsiirrännäinen
• korkea kuume / voimakas tulehdustila
• raskauden ensimmäiset 3 kk.

 

Koulutetut ja dilpomin suorittaneet keho- ja tunnevyöhyketerapeutit alueellasi löydät täältä: www.vyohyketerapeutit.fi

 

Varaa aikasi tästä

Hinnat

• Tunnevyöhyketerapia 120 min: 85 €
• Tunnevyöhyketerapia 90 min: 70 €
• Vyöhyketerapia / rentoutushoito 60 min: 65 €

Sarjakortti 3x 90min: 195€

 

Hinnat sisältävät alv. 24%

 

VARAA AIKASI TÄSTÄ.

Miikka JokiTunnevyöhyketerapia