Ryhmät ja kurssit

Ryhmätoiminta

Ryhmä tukee sinua, antaa voimaa ja vahvistaa sinua tavalla, johon yksin ei aina pysty.

Vertaisryhmä äideille

Toiminnallinen vertaisryhmä äideille tukee entistä enemmän äitien ja perheiden arjessa jaksamista.

Ryhmä on sinulle, joka tahdot purkaa ja käsitellä äitiyden aiheuttamia tunteita, kuten riittämättömyyttä, pettymystä, huolia tai olet uupunut, alakuloinen ja väsynyt. Sinulla ei tarvitse olla lääkärin todistusta masennuksesta tms., oma tunne siitä, että tahdot purkaa omia tunteitasi riittää.

 

TIETOJA RYHMÄSTÄ:

Pelkkä puhuminen ei aina riitä. Ryhmässä käytetään erilaisia luovan toiminnan keinoja purkamaan tunnekuormaa. Luomme tilan, jossa jokainen voi aidosti kuunnella itseään ja sanoittaa omia tunteita esimerkiksi tunnemaalauksen ja kirjoittamisen kautta. Ja ole huoleti – nämä eivät vaadi mitään aiempaa osaamista! Emme maalaa esittäviä kuvia (ellet näin halua) eikä kirjoituksiakaan tarvitse näyttää kenellekään. Kaikki ovat vain sinua itseäsi varten.

Ryhmässä sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksia, ja saada vertaistukea toisilta  äideiltä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kertoa tuntemuksistasi tai asioistasi, ellet niin halua, jaat vain sen mikä koet tarpeelliseksi ja haluat. Saat osallistua ryhmään sallivassa ja turvallisessa ilmapiirissä, juuri sellaisena kuin olet!

 

Ryhmän ohjaajat: Elina Lahtinen (tunne-kehoterapeutti, sosionomi AMK) ja Tuija Runtuvuori (tunnetaideterapia-ohjaaja)

Ryhmä keskittyy käsittelemään tunteita arjessa.

 

LISÄTIEDOT RYHMÄSTÄ JA ILMOITTAUTUMISET:

Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa. Ilmoittaudu tai kysy lisää: elina@sinunvoima.fi

Seuraava ryhmä aloittaa syys-lokakuussa 2019. Tai heti ryhmän täytyttyä. 

Ryhmään osallistuneet ovat sanoneet mm:

 

”Tämä on niin parasta! Tällainen pitäisi jokaisen äidin käydä”.

”Olen saanut tästä niin paljon! Missään muualla ei ole oikeasti saanut purkaa sitä mitä ihan oikeasti ajattelee ja tuntee. Kiitos”.

 

Ilmoittautua voit myös ota yhteyttä lomakkeen kautta.

Miksi osallistua ryhmään?

Ryhmä antaa sinulle mahdollisuuden käsitellä ja purkaa omia tunteitasi. Usein koetamme piilotella tai salailla omia tunteita tai kahlaamme menneisyyden painolasti mukana. Moni myös tuntee syyllisyyttä omista alavireisistä tunteista tai vihamielisistä ajatuksista. Tämä uuvuttaa ja rasittaa niin kehoa kuin mieltäkin. Uskaltamalla kohdata ja jakaa omat tunteet, nämä menettävät hiljalleen voimansa ja muuttuvat energiaa syövistä kahleista voimaa antaviksi ja vahvistaviksi olipa sitten niiden alkujuuri missä tahansa.

Ryhmässä usein esimerkiksi syyllisyys onkin paljon terapeuttisempaa ja voimallisempaa kuin yksilöterapiassa. Ryhmässä tapahtuu tunteiden peilaamista toisista, joka auttaa sinua kohtaamaan turvallisesti omat tunteesi. Vertaisryhmästä sinä saat tukea ja ajatuksia myös toisilta samassa elämäntilanteessa olevilta, joka vahvistaa sinua omalla tielläsi ja vapauttaa ja poistaa pahaa oloasi. Huomaat ettet olekaan yksin asioiden kanssa.

Vapaudu ja vahvistu -tunneryhmä

Ryhmä antaa sinulle turvallisen mahdollisuuden kurkistaa sisimpääsi, omiin haavoihin tai pelkoihin ja luo tietä omalle paranemisprosessille. Ryhmässä puhutaan tunnepuhetta. Sinä saat nostaa esiin juuri sinun elämässäsi tällä hetkellä pinnalla olevat tunteet tai ne mitkä tuntuvat olleen piilotettuna ja häiritsevät elämääsi. Ryhmän avulla pystyt kohtaamaan muun muassa häpeän voimallisemmin kuin yksilöterapiassa ja voit näin vapautua häpeän aiheuttamista haitallisista vaikutuksista elämässäsi. Tämä voimauttaa ja vahvistaa sinua. Ryhmän aikana saat myös käytännönläheisiä eväitä ja vinkkejä stressin ja tunteiden hallintaan erilaisten harjoitusten avulla.

Ryhmä toimii pienryhmänä, lämpimässä ja luottamuksellisessa ilmapiirissä, jossa jokaisella on lupa olla täysin oma itsensä ja oikeus omiin tunteisiinsa ja niiden ilmaisuun. Ryhmässä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Ryhmässä puretaan tunteita ja omia kokemuksia keskustelun lisäksi kirjoittamalla.

Sinun ei tarvitse valmistautua tähän mitenkään, riittää kun tulet paikalle ja otat omat kirjoitusvälineet mukaan. Eikä haittaa, vaikka tämä olisi sinulle vierasta, mutta jos tunnet kutsua tähän, on tämä sinua varten. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa 1,5 tuntia kerrallaan.

HINTA: 39 € / kerta
PAIKKA: Nikolainkulma

Mikäli ryhmä kiinnostaa sinua, ota yhteyttä ja varaa paikkasi syyskuussa 2019 alkavaan ryhmään.

TULE MUKAAN VOIMAANTUMAAN JA EHEYTYMÄÄN!

Miikka JokiRyhmät ja kurssit