Ryhmät ja kurssit

Ryhmätoiminta

Ryhmä tukee sinua, antaa voimaa ja vahvistaa sinua tavalla, johon yksin ei aina pysty.

TOIMINNALLINEN TUNNERYHMÄ

Toiminnallinen vertaisryhmä tukee omaa jaksamista ja voimaantumista arjessa.

Ryhmä on sinulle, joka olet masentunut, sairastunut psyykkisesti tai fyysisesti, uupunut, alakuloinen tms. ja tahdot purkaa omia tunteitasi, kuten riittämättömyyttä, vihaa, surua, syyllisyyttä tai huolestuneisuutta. Sinulla ei tarvitse olla lääkärin todistusta masennuksesta tms., oma tunne siitä, että tahdot purkaa omia tunteitasi riittää.

 

TIETOJA RYHMÄSTÄ:

Ryhmässä käytetään erilaisia luovan toiminnan keinoja purkamaan tunnekuormaa. Luomme tilan, jossa jokainen voi kuunnella itseään ja sanoittaa omia tunteita esimerkiksi tunnemaalauksen ja kirjoittamisen kautta. Ja ole huoleti – nämä eivät vaadi mitään aiempaa osaamista! Emme maalaa esittäviä kuvia (ellet näin halua) eikä kirjoituksiakaan tarvitse näyttää kenellekään. Kaikki ovat vain sinua itseäsi varten.

Ryhmässä sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksia, ja saada vertaistukea. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kertoa tuntemuksistasi tai asioistasi, ellet niin halua, jaat vain sen mikä koet tarpeelliseksi ja haluat. Saat osallistua ryhmään sallivassa ja turvallisessa ilmapiirissä, juuri sellaisena kuin olet!

 

Ryhmä keskittyy käsittelemään tunteita. Teemme erilaisia keho – ja mielen yhteyttä vahvistavia harjoituksia sekä rentoutusharjoituksia, joiden kautta vahvistat yhteyttä omaan itseesi, kehoosi ja tunteisiisi. Puramme tunteita tunnemaalaamalla, kirjoittamalla ja työskentelemällä mm. saven kanssa.

Mikäli kiinnostuit, voi laittaa viestiä ja kysyä lisää: elina@sinunvoima.fi

Ryhmä toimii pienryhmänä.

Huomioimme koronaepidemia tilanteen. Huolehdimme yleisestä hygieniasta tehostetusti, ryhmä toimii pienryhmänä, kasvomaskit ja käsidesit ovat saatavilla.

 

LISÄTIEDOT RYHMÄSTÄ JA ILMOITTAUTUMISET:

Ilmoittaudu ja kysy lisää: elina@sinunvoima.fi

Ryhmään osallistuneet ovat sanoneet mm:

 

”Tämä on niin parasta! Tällainen pitäisi jokaisen äidin käydä”.

”Olen saanut tästä niin paljon! Missään muualla ei ole oikeasti saanut purkaa sitä mitä ihan oikeasti ajattelee ja tuntee. Kiitos”.

 

Ilmoittautua voit myös ota yhteyttä lomakkeen kautta.

Miksi osallistua ryhmään?

Ryhmä antaa sinulle mahdollisuuden käsitellä ja purkaa omia tunteitasi. Usein koetamme piilotella tai salailla omia tunteita tai kahlaamme menneisyyden painolasti mukana. Moni myös tuntee syyllisyyttä omista alavireisistä tunteista tai vihamielisistä ajatuksista. Tämä uuvuttaa ja rasittaa niin kehoa kuin mieltäkin. Uskaltamalla kohdata ja jakaa omat tunteet, nämä menettävät hiljalleen voimansa ja muuttuvat energiaa syövistä kahleista voimaa antaviksi ja vahvistaviksi olipa sitten niiden alkujuuri missä tahansa.

Ryhmässä usein esimerkiksi syyllisyys onkin paljon terapeuttisempaa ja voimallisempaa kuin yksilöterapiassa. Ryhmässä tapahtuu tunteiden peilaamista toisista, joka auttaa sinua kohtaamaan turvallisesti omat tunteesi. Vertaisryhmästä sinä saat tukea ja ajatuksia myös toisilta samassa elämäntilanteessa olevilta, joka vahvistaa sinua omalla tielläsi ja vapauttaa ja poistaa pahaa oloasi. Huomaat ettet olekaan yksin asioiden kanssa.

Miikka JokiRyhmät ja kurssit